Cautare
, Contributor

Auto |
|

Autoklass a investit 25.000 de euro în infrastructura de încărcare a automobilelor electrice

Dealer-ul Autoklass a dotat cele șapte centre pe care le deține la nivel național cu centre de încărcare pentru autovehiculele electrice - o investiție de circa 25.000 de euro.
masina electrica incarcare

Stațiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din București, Ilfov, Constanța, Sibiu, Timișoara și Ploiești, astfel posesorii de autovehicule electrice cu o autonomie de 200 de km pot efectua deplasări extra-urbane, pe axele principlale de transport din România.

„Prin această investiție, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 și să ne aliniem la standardele și practicile internaționale, unde a deține o mașină electrică e un lucru firesc și foarte util, în niciun caz un moft”, a declarat Dragoș Furtună, director de marketing la Autoklass Grup. „Și în țara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendință. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de mașini 100% electrice”, adaugă acesta.

15 despre 2015: 15 evenimente desfășurate în domeniul auto în 2015

Stațiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW și prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piață. Durata de încărcare a unei mașini electrice variază între 1 oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) și 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Porsche vs Tesla în cursa pentru mașina care se încarcă cel mai rapid

Secretul formulei secrete a Tesla

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii