Cautare
, Staff

Industrie |
|

AutoEco.ro: Șoferii români alocă, în medie, 800 de lei pentru pregătirea maşinii la început de primăvară

Şoferii români alocă, în medie, 800 de lei pentru pregătirea maşinii după terminarea sezonului rece, potrivit estimărilor AutoEco.ro, magazin online de piese şi accesorii auto din România.
mecanic auto shutterstock_274728257

Suma este în creştere de la an la an, pe fondul învechirii parcului auto – fapt generat inclusiv de creșterea numărului de autovehicule second hand achiziționate. De asemenea, amânarea operațiunilor de verificare și reparații ale autovehiculelor duc la creșterea acestei sume.

„În general, din motive financiare sau care ţin de confortul personal, posesorii de maşini amână verificarea autovehiculelor până la terminarea sezonului rece, chiar dacă primele semne ale unor defecţiuni apar mai devreme, astfel că cele mai multe operaţiuni de verificare şi reparare au loc la începutul sezonului cald. Dacă aceste operațiuni nu ar fi amânate, costurile de pregătire a unei mașini după terminarea sezonului rece ar scădea cu aproximativ 30%”, spune Costin Stan, CEO AutoEco.ro.

Vremea rea, temperaturile scăzute, umezeala excesivă, gheaţa de pe şosele, soluţiile antiderapante şi gropile din asfalt sunt principalele cauze ale apariţiilor defecţiunilor autovehiculelor în sezonul rece.

Potrivit consultanților AutoEco.ro, spre finalul sezonului rece şi începutul primăverii, apar, cu precădere, defecţiuni ale sistemului de direcţie şi suspensie, cele mai afectate piese fiind: braţele de suspensie, bucşele braţelor de suspensie, bieletele antiruliu, bucşele de bară stabilizatoare, rulmenţii de roată, arcurile de suspensie şi amortizoarele.

Ambreiajul este, de asemenea, o piesă foarte solicitată pe timp de iarnă, din cauza patinării excesive a maşinii pe zăpadă sau pe gheaţă, a schimbărilor dese ale treptelor de viteză, a folosirii dese a frânei de motor şi a funcţionării maşinii cu motorul mult mai turat decât de obicei.

După terminarea iernii, bateria maşinii poate pune probleme – frigul şi nefolosirea autovehiculului o perioadă mai lungă de timp ducând la descărcarea bateriei.

Uleiul de motor trebuie verificat şi înlocuit dacă au fost atinse limita de kilometri sau intervalul de timp recomandate pentru folosire. Iarna, maşinile merg foarte turate şi stau mai mult pornite, chiar dacă nu parcurg mulţi kilometri. Pentru asigurarea unei bune funcţionări a maşinii, odată cu uleiul de motor, trebuie înlocuit şi filtrul de ulei.

Ce operaţiuni sunt recomandate să fie făcute la începutul primăverii: revizia maşinii (înlocuirea uleiului de motor, a filtrului de ulei, a celui de aer, de combustibil şi a filtrului de habitaclu); verificarea pe rampă a sistemelor de suspensie, direcţie, frânare şi a parametrilor motorului; efectuarea unei diagnoze, folosind un tester specializat, a calculatorului motor, dar şi a tuturor sistemelor de siguranţă.

De asemenea, odată cu venirea primăverii, trebuie înlocuite anvelopele de iarnă cu cele de vară.

AutoEco.ro este o marcă înregistrată a Motoreco Parts S.R.L. și vinde peste 2 milioane de piese și accesorii auto online, de la peste 400 de producători, având o echipă de peste 35 de tehnicieni auto.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii