FacebookTwitterLinkedIn

Austriacul Alfred Michael Beck, acţionar şi preşedinte al board-ului S+B Gruppe, a anunţat că începe construirea unui hotel de 250 de camere de 2-3 stele în apropierea aeroportului din Otopeni, pentru care investiţia va fi de aproximativ 20 de milioane de euro. Construcţia, parte din proiectul Airport City Park de 25.000 de mp, va începe în toamnă, după o aşteptare de 10 ani pentru permisul de construire.  Investitorul mai are în plan construirea unui centru logistic în aceeaşi zonă. El a investit până acum în România 50 de milioane de euro numai în imobiliare. Cel mai cunoscut proiect al său, Magheru One, este ocupat în prezent în proporţie de sub 50 %. 

Pe de altă parte, amb Wine, parte a consorţiului austriac amb Holding (din S+B Gruppe), şi-a propus să mărească prin investiţii de 600.000 euro capacitatea de producţie a fabricii din Transilvania. Astfel se va ajunge la 260.000 litri până la finele anului şi se va extinde suprafaţa viticolă. Firma  îşi propune pentru 2014 dublarea vânzărilor pe segmentul de vinuri premium şi atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 3,6 milioane de lei. 

amb Wine produce şi comercializează în România brandurile de vinuri Liliac, Young Liliac si Crepuscul. Vinurile sunt produse la Crama Liliac, rezultatul unei investitii totale de 5,5  milioane de euro. Crama a fost inaugurată în  2011, când amb Wine a achiziţionat 38 de hectare de vie în Transilvania, în regiunea Batoş şi Vermeş Lechinţa. amb Wine deţine în prezent 52,8 de hectare plantate cu struguri de soiuri nobile şi are o capacitate de producţie de 180.000 de litri.

Piaţa de desfacere este România, însă de anul acesta Marea Britanie şi Canada intră  în target. Până acum, exportul a reprezentat între 8-10 % din cifra de afaceri anuală, în principal în Austria.

amb Holding are în portofoliu afaceri în construcţii şi imobiliare, agricultură şi silvicultură.