Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Austriecii au investi în România, anul trecut, 9 miliarde de euro

Potrivit organizației oficiale de promovare a comerțului din Austria, reprezentanții acestei țari au investit direct aproximativ 9 miliarde de euro în 2016, ceea ce înseamnă o cotă de peste 14% din totalul investițiilor străine din țara noastră.
euro-bani-money

În acest moment, în România, sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi și peste 7.200 de companii cu capital austriac, care au peste 100.000 de angajați, fiind printre liderii de piață în sectoare precum sistemul bancar (Erste – BCR, Raiffeisen Bank), de asigurări, transport sau imobiliare.

Investitorii austrieci văd România ca pe o destinație excelentă pentru investiții și cea mai mare piață din Sud-Estul Europei. În prezent, prioritățile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos și a unui sistem educațional cuprinzător. Pentru noi, România reprezintă o țară cu un potențial enorm, dominată de o forță de muncă bine pregătită și o națiune care știe să se facă auzită”, a spus Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei.

România se află în top 15 piețe de exporturi și top 19 piețe de importuri pentru Austria. De exemplu, exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde, fiind în creștere. Dacă în 2015 exporturile austriece în România s-au majorat cu 0,6%, în 2016, numărul au urcat cu 4,1%.

În plus, Advantage Austria a investit în dezvoltarea educației duale din România. Spre exemplu, Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR) a introdus învățământul dual la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” din București. Programul durează trei ani și oferă elevilor, absolvenți de școală generală, cursuri de pregătire aprofundată pentru profesia de vânzător în multiple domenii (încălțăminte, modă, sport, mobilier) și practică la companii precum C&A, Carrefour, Deichmann, Hervis, Humanic, kika, PEEK & CLOPPENBURG, Telekom.

De asemenea, Școala Tehnică Austriacă din România – Transilvania (STAR-T), împreună cu Liceul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca, a organizat cursuri de trei ani, cu practică intensivă, adresat elevilor din clasa a Vlll–a, care doresc să înceapă o carieră de sudori. Partenerii implicați în proiect sunt Deltamed, Polytechnik – Sieta S.A și GEP (GLOBAL ENERGY PRODUCTS).

Advantage Austria poartă discuții cu autoritățile și școlile din România pentru a dezvolta programe pentru cei care doresc să devină specialiști în vânzări, mecanică, mecatronică, mecanică auto și alte domenii conexe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii