FacebookTwitterLinkedIn

Pentru liniștea și siguranța turiștilor, Austria plănuiește testarea în masă a angajaților hotelieri. În speranța că va atrage vara aceasta turiști din Germania și alte state, Austria își ia toate măsurile necesare. Relaxarea restricțiilor a început treptat, încă de acum o lună. Muzeele, barurile, restaurantele și barurile s-au redeschis, urmând ca hotelurile să își reia activitatea de la 29 mai.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat “Vom investi mult pentru a testa cât mai mulți angajați hotelieri care vor intra în contact cu turiștii pentru a-i împiedica pe aceștia să împrăștie virusul”, conform Reuters. Turismul reprezintă pentru Austria 8% din economia țării. Cei mai mulți turiști veneau din Germania. Granița dintre cele două țări se va redeschide în luna iunie.

Europa nu a uitat de felul în care s-a răspândit infecția cu coronavirus în Austria, la rezortul de schi Ischgl, unde virusul a făcut ravagii pentru o lună până când stațiunea a fost carantinată în martie. Se presupune că sute de turiști din Islanda, Norvegia și Germania au fost infectați cu noul coronavirus, pe care l-au răspândit apoi în toată Europa.

Harald Mahrer, șeful Camerei de Comerț, a declarat că se vor pune la dispoziție 65.000 de teste pentru Covid-19 pentru angajații hotelurilor până la începutul lunii iulie. În prezent, sunt testate între 6.000 și 8.000 persoane pe zi.