Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Austria se opune propunerii franco-germane de subvenţionare a celor mai afectate state UE de Covid-19

Un ajutor de urgenţă din partea Uniunii Europene destinat celor mai afectate state membre UE de criza Covid-19 este necesar să ia forma unor împrumuturi rambursabile - şi nu a unor subvenţii -, a respins marţi Cancelaria Austriei, citată de cotidianul Die Presse, o propunere franco-germană de relansare economică, informează News.ro.
steag_austria

„Noi continuăm să dăm dovadă de solidaritate şi să suţinem ţările cele mai afectate de criza (covid-19), însă acest lucru este necesar să aibă loc prin împrumuturi şi nu prin intermediul subvenţiilor”, subliniază într-un comunicat Cancelaria austriacă, citat de Die Prese.

Cuplul franco-german a propus luni un plan în vederea unei relansări economice în valoare de 500 de miliarde de euro, cu scopul de a ajuta UE să depăşească criza istorică declanşată de pandemia noului coronavirus – printr-un mecanism fără precedent de punere în comun a datoriei europene.

Acest proiect, în valoare de 500 de miliarde de euro, este necesar să fie aprobat în unanimitate de membrii UE pentru a fi implementat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii