Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Austria: Noi condiții de acces pentru cetățenii români

 Austria schimbă condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români.
 aboneaza-te
granita profimedia-0527222376

Cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ COVID-19 eliberat cu maximum 72 de ore înainte. Măsura intră în vigoare începând pe 27 iulie și va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe.

Dacă nu au acest test, cetățenii români sunt obligați să intre în izolare și să suporte costurile cazării. În situația în care cetățeanul român nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.

Perioada de izolare a fost redusă la 10 zile

Principalele modificări sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore, dar și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile.

Începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii