Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

News |
|

Austria: Lanțurile de aprovizionare, nefuncționale din cauza lipsei de personal și a materiilor prime

Reprezentanții asociației de afaceri Freiheitlichen Wirtschaft Wien trag un semnal de alarmă: tot mai multe lanțuri de aprovizionare devin nefuncționale din cauza lipsei de personal, a materiilor prime și a intermediarilor.
Vancouver,,Bc,,Canada,-,Mar,20,,2020:,Shelf,At,A

Printre cele mai resimțite efectele ale acestui fenomen se numără penuria de produse alimentare la rafturile depozitelor angro din Austria, ceea ce îi îngrijorează și pe oficialii asociației de afaceri Freiheitlichen Wirtschaft Wien.

Purtătorul de cuvânt al asociației, vicepreședintele Dietmar Schwingenschrot, a constatat cu uimire cât de afectate sunt depozitele de lângă Viena, potrivit unui comunicat al asociației de afaceri, preluat de ziarulromanesc.at.

„Pe numeroase rafturi era un gol uriaș. O priveliște pe care am văzut-o ultima oară dincolo de Cortina de Fier în anii optzeci și care mi-a rămas în memorie pentru că așa ceva pare atât de absurd aici. Comerțul cu alimente din supermarket încă funcționează. Astăzi, rafturile depozitelor angro sunt goale, mâine pot fi goale în supermarketul de după colț”, explică Schwingenschrot.

Acesta a punctat că sunt afectate produse din numeroase segmente. Alimente congelate, carne proaspătă, cârnați, dar și anumite paste, snack-uri și alte articole nealimentare nu sunt momentan disponibile. Motivele sunt lanțurile de aprovizionare nefuncționale, întrerupte din cauza lipsei de intermediari, de personal sau de materii prime.

Munca de scurtă durată din timpul blocajelor are acum un impact și asupra pieței, deoarece pur și simplu nu au fost produse cantitățile necesare, iar depozitele au fost între timp golite, susțin specialiștii.

În acest context, Freiheitlichen Wirtschaft Wien solicită de urgență organizarea unei mese rotunde cu reprezentanți ai Camerei de Comerț, asociații comerciale, expeditori și companii de producție pentru a reduce din efectele negative ale acestei situații. „Dacă aceste probleme nu se rezolvă rapid, restaurantele vieneze sunt amenințate cu o adevarată «criză a șnițelului». Pentru gospodăriile private, însă, situația este și mai amenințătoare”, a mai spus Schwingenschrot.

De cealaltă parte, reprezentanții supermarketurilor din Austria fac un apel către consumatori să nu strângă provizii. Lanțurile de retail Rewe, Spar și Hofer au transmis că aprovizionarea cu alimente funcționează foarte bine chiar și în aceste vremuri dificile.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii