Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în restaurante 

Austria a anunţat vineri că interzice accesul în cafenele, restaurante şi frizerii persoanelor nevaccinate cu schema completă împotriva Covid-19.  
Female,Doctor,Or,Nurse,Giving,Shot,Or,Vaccine,To,A

Decizia a fost adoptată pe fondul creșterii numărului infecţiilor, care se apropie de recordul stabilit în urmă cu un an, potrivit Reuters.

Aproximativ 64% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva Covid-19, în conformitate cu media Uniunii Europene, însă are una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. 

Infecţiile noi zilnice au ajuns vineri la 9.388, aproape de recordul de 9.586 stabilit anul trecut, iar guvernul a anunţat că se aşteaptă la un nou record în zilele următoare. 

„Evoluţia este excepţională, iar ocuparea paturilor de terapie intensivă creşte semnificativ, mai repede decât ne aşteptam”, a declarat cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă referitoare la măsuri care vor fi impuse de luni. 

Măsurile sunt: interzicerea persoanelor nevaccinate în hoteluri, la evenimente de peste 25 de persoane şi la teleschiuri.

Potrivit autorităților, va exista o perioadă de tranziţie de patru săptămâni în care persoanele vaccinate şi cele care prezintă un test PCR vor avea acces în locurile în care persoanele nevaccinate nu vor avea acces. După această perioadă, doar persoanele vaccinate complet şi cele care s-au recuperat recent după boală vor avea acces. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii