Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Austria impune noi reguli de intrare pe teritoriul țării începând de sâmbătă

Persoanele care călătoresc în Austria, inclusiv din România, vor intra în carantină imediat după intrarea pe teritoriu ei, pentru o perioadă de 10 zile.  
masca protectie austria

Această măsură poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în această ţară, cheltuielile fiind suportate de persoanele în cauză, transmite Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe informează vineri că autorităţile austriece au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare în Republica Austria în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

De asemenea, toate persoanele care intră în Republica Austria trebuie să completeze şi să deţină în format fizic formularul Declaraţie de carantină, disponibil la: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_563/COO_2026_100_2_1816336.pdfsig şi https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_563/COO_2026_100_2_1816335.pdfsig.

În situaţia în care cetăţeanul străin nu poate prezenta dovada care să ateste domiciliul sau o cazare adecvată, autorităţile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. Noile măsuri privind condiţiile de intrare se aplică inclusiv turiştilor, precizează MAE.

Sunt exceptate de la măsura carantinei şi pot intra fără restricţii în Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Uruguay şi Vatican şi prezintă documente justificative care să ateste faptul că, în ultimele 10 zile, s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii