FacebookTwitterLinkedIn

Austria a inclus România pe lista țărilor cu risc ridicat. Acest lucru înseamnă că cetățenii care pleacă din România spre Austria vor fi obligați să se izoleze pentru 14 zile, potrivit Digi24.

Dacă regula autoizolării sau carantinării nu este respectată, cetățenii riscă o amendă de 1.450 euro. Ambasada României în Austria a oferit românilor informații conform cărora ei pot evita perioada de autoizolare sau carantinare pe teritoriul acestui stat. Singura metodă este ca aceștia să fi fost testați în prealabil, iar rezultatul testului să fi ieșit negativ.

Noua regulă nu se aplică și pentru tranzitul fără oprire al cetățenilor români pe teritoriul statului spre destinații din alte țării.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut deja demersuri pentru a solicita ministrului din Austria decalarea datei de aplicare a noii măsuri, dar și clarificarea modului de implementare a acestora.

În funcția de evoluția epidemiologică, această măsură de călătorie impusă de Austria va fi revizuită, aceasta având un caracter temporar.