Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Austria anunță relaxarea măsurilor de carantină și reluarea treptată a activității economice

Luni au apărut semne care arătă că situația fără precedent prin care trece Europa devine mai bună. Austria este prima țară care anunță că relaxează restricțiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 și face primii pași pentru reluarea activității economice. Germania și Spania au raportat un număr mai scăzut de cazuri noi de infectare, în timp ce Olanda a înregistrat cel mai mic număr de decese din ultima săptămână.
 aboneaza-te
04 April 2020, Saxony, Dresden: A patient from France who is seriously ill with the coronavirus is transported from an ambulance plane of the

Austria va permite micilor magazine să-și reia activitatea, de săptămâna viitoare, după ce măsurile stricte de carantină au reușit să încetinească răspândirea virusului, potrivit Bloomberg. Numărul pacienților infectați cu coronavirus a scăzut, vindecările depășind, timp de trei zile, numărul noilor teste pozitive.

„Am reacționat mai repede și am impus măsuri mai restrictive decât alte țări”, a declarat cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, la Viena. „De asemenea, vom ieși mai repede din criză dacă toată lumea continuă să respecte măsurile.”

Italia, Germania și Spania, unele dintre cele mai afectate țări din Europa, au raportat o scădere a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Luni, Spania a raporat 4.273 de cazuri noi, cel mai mic număr de infectări din 22 martie, potrivit datelor Ministerului Sănătății, citate de Bloomberg. De asemenea, numărul deceselor zilnice – 637 a fost cel mai scăzut din 24 martie. Germania a anunțat azi 140 de decese, cele mai puține din ultimele șase zile. Și Italia a raportat duminică cel mai mic număr de decese – 525, din ultimele două săptămâni.

FOTO: Profimedia/Alamy

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii