FacebookTwitterLinkedIn

Gladys Berejiklian, premierul statului, le-a cerut oamenilor să nu circule în timpul orelor de vârf și să meargă cu bicicleta sau cu mașina la serviciu, pentru a evita supraglomerarea transportului public.

„În mod normal, încurajăm oamenii să folosească transportul în comun, dar având în vedere aglomerația de la orele de vârf și faptul că este nevoie să păstrăm distanțarea socială, ne dorim ca cețățenii să ia în considerare diferite modalități de a ajunge la lucru”, a declarat Berejiklian. Oficialul a mai spus că numărul de locuri de parcare se va suplimenta.

Pentru persoanele care circulă în continuare cu trenurile și cu autobuzele, guvernul a ordonat ca procesul de dezinfectare să fie intens și făcut în permanență.

Statul New South Wales, cu capitala la Sydney – orașul cu cel mai mare număr de locuitori din Australia -, a raportat un singur caz de infectare în ultimele 24 de ore. De asemenea, a înregistrat un deces, singurul din întreaga țară în aproape o săptămână. Până acum, Australia a pierdut 100 de oameni din cauza coronavirusului.