Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Australienii recurg la fondurile de pensii

Australienii vor retrage 56% din fondurile pentru pensii, o sumă mai mare decât cea preconizată  inițial de guvern, din cauza crizei generate de coronavirus care a afectat economia.
 aboneaza-te
pensie comunitară

Australienii vor retrage 56% din fondurile pentru pensii, o sumă mai mare decât cea preconizată  inițial de guvern, din cauza crizei coronavirus care a afectat economia, informează Reuters. O analiză a trezoreriei arată că au fost folosite fonduri pentru a rambursa împrumuturile pentru case și a stimula lichiditățile.

Aproximativ un milion de australieni au solicitat obținerea a cel mult 20.000 de dolari fiecare din economiile de pensie, în timp ce mii de lucrători eligibili și-au epuizat deja economiile complet. Pe termen lung, consecințele ar putea fi devastatoare pentru mulți australieni.

În cadrul schemei guvernamentale, aproximativ 42 miliarde de dolari vor fi retrași pentru a acorda cetățeniilor sume de bani din economiile de pensionare. Guvernul estimase că suma totală acordată cetățenilor va atinge cel mult 27 miliarde de dolari, dar estimările au fost depășite.

Analiza trezoreriei asupra datelor bancare a demonstrat că majoritatea sumelor retrase din economiile de pensionare sunt folosite de cetățeni pentru a plăti creditele ipotecare pentru a reduce plata dobânzilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii