FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile australiene s-au angajat să administreze cel puțin 4 milioane de prime doze de vaccin, dar ar putea vaccina doar 670.000, după ce Uniunea Europeană a blocat exporturile AstraZeneca în Australia, ca urmare a neîndeplinirii promisiunii de transport către blocul comunitar, transmite Reuters.

Australia a început vaccinările mult mai târziu decât alte țări din cauza numărului scăzut de cazuri, înregistrând puțin sub 29.400 de cazuri COVID-19 și 909 de decese de la începutul pandemiei.

Majoritatea cetățenilor din Australia vor primi vaccinul AstraZeneca, iar 50 de milioane de doze urmează să fie produse local de la sfârșitul lunii martie.

„Ni s-a spus că întârzierea este legată de probleme ale lanțului de aprovizionare, mai degrabă decât de capacitatea producătorului”, a declarat pentru Reuters președintele Trent Twomey al Pharmacy Guild, coordonatorul vaccinării.

Cu toate acestea, autoritățile naționale au declarat că centrele de vaccinare vor fi dublate până la sfârșitul săptămânii, deoarece vor să intensifice programul de vaccinare care urmărește să ofere cel puțin o doză fiecărei persoane până la sfârșitul lunii octombrie.