Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Australia: Se suspendă tratatul de extrădare cu Hong Kong

Autoritățile din Australia au declarat joi că vor suspenda tratatul de extrădare cu Hong Kong ca răspuns la noua lege de securitate impusă de Beijing asupra Hong Kong-ului.
 aboneaza-te
hong kong coronavirus

Autoritățile din Australia au declarat joi că vor suspenda tratatul de extrădare cu Hong Kong ca răspuns la noua lege de securitate impusă de Beijing asupra Hong Kong-ului. De asemenea, Australia a anunțat luarea unor măsuri pentru a atrage afaceri din centrul financiar asiatic, stârnind un răspuns furios din partea Chinei, relatează Reuters.

Primul ministru australian Scott Morrison a declarat că legea introdusă de Beijing în Hong Kong săptămâna trecută reprezintă o schimbare fundamentală a circumstanțelor. Tocmai de aceea, Australia a decis suspendarea scordului de extrădare și extinderea vizelor.

Morrison a mai adăugat: “Vor fi cetățeni din Hong Kong care ar putea căuta să se mute în altă parte, să înceapă o nouă viață în altă parte, să-și mute afacerile acolo”.

Studenții, absolvenții și lucrătorii din Hong Kong stabiliți în Australia cu vize temporare vor avea oportunitatea de a rămâne pentru a munci sau studia pentru încă cinci ani. După acești cinci ani, ei vor putea aplica pentru obținerea unei vize permanente.

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de externe, a declarat că guvernul Morrison ar trebui să nu mai intervină în afacerile interne chineze, avertizându-l pe acesta că țara asiatică desemnată ca fiind cea mai mare clientă al exporturilor australiene are dreptul de a lua măsuri de represalii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii