Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Australia: Relocarea fabricii chimice după catastrofa din Beirut

Unii locuitori din orașul Newcastle, Sidney, Australia trag un semnal de alarmă, anunțând că există o instalație de azotat de amoniu care stochează de patru ori mai multă subtanță chimică decât cea care a cauzat explozia din Beirut.
 aboneaza-te
shutterstock_1538930453

Unii locuitori din orașul Newcastle, Sidney, Australia trag un semnal de alarmă, anunțând că există o instalație de azotat de amoniu care stochează de patru ori mai multă subtanță chimică decât cea care a cauzat explozia din Beirut, informează Reuters.

Autoritățile libaneze dau vina pe cantitatea imensă de material puternic explozibil, care a fost depozitat timp de câțiva ani în condiții nesigure, în portul din Beirut, materiale chimice care au declanșat explozia de marți. Estimările arată că au existat aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu.

Prin comparație, depozitele Orica din Australia stochează între 6.000 și 12.000 de tone de azotat de amoniu, în medie, la fabrica din Insula Kooragang, din portul Newcastle.

Acest stoc I-a determinat pe locuitori să ceară relocarea uzinei. Keith Craig, un inginer chimic și locuitor al Newcastle, a declarat „Este un loc total necorespunzător pentru a avea un material atât de periculos produs și depozitat și este ceva despre care ne plângem de mulți, mulți ani”.

Într-o declarație, compania Orica a spus că a respectat toate standardele internaționale și reglementările locale pentru a oferi siguranță locuitorilor în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare a producției.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii