FacebookTwitterLinkedIn

Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Coreea de Sud, state în care numărul infecțiilor cu noul coronavirus scade, nu vor începe campania de vaccinare până la sfârşitul lunii februarie sau mai târziu. Statele așteaptă mai multe informaţii despre vaccin, eficacitatea acestuia şi efectele secundare înainte de a-l lansa către populaţie, potrivit The Guardian.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat joi că Australia este mândră că face parte din acest grup al celor mai de succes ţări din lume în combaterea COVID-19 şi că nu va fi presată să înceapă campania de vaccinare.

Nu este neobişnuit ca autoritatea de reglementare să se uite la date şi să spună: Arată bine în ceea ce priveşte modul în care funcţionează la cetăţenii europeni, dar suntem destul de îngrijoraţi de modul în care acest lucru ar putea afecta indigenii şi populaţia asiatică. Australia şi Noua Zeelandă spun: De ce ai pune oamenii în pericol când, dacă aştepţi puţin mai mult, poţi obţine mai multe informaţii?“, a precizat pentru The Guardian Prof. Jennifer Martin.

Ministerul sănătăţii din Nouă Zeelandă a declarat că autorităţile de reglementare aşteaptă să „ia în considerare evaluările autorităţilor de reglementare de încredere, cum ar fi în Australia, Marea Britanie, Europa, Canada şi SUA”.