FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile australiene se străduiesc să obțină un acord pentru un potențial vaccin COVID-19 pe care l-ar oferi gratuit cetățenilor, informează Reuters.

Premierul Scott Morrison a declarat că Australia a semnat acest acord cu producătorul de medicamente AstraZeneca pentru a produce și distribui suficiente doze dintr-un potențial vaccin anti-Covid.

Morrison a mai adăugat „Dacă am fi în situația în care testele vor avea succes, am spera ca acest vaccin să fie disponibil la începutul anului viitor. Dacă se poate face mai devreme de atât, ar fi minunat ”.

Brett Sutton, șeful autoritatii pentru sanatate din Victoria, a declarat că autoritățile medicale ar trebui să țină seama, de asemenea, de unde este cel mai mare risc de transmitere și modul în care funcționează vaccinul în diferite grupe de vârstă atunci când decid cine ar trebui să-l primească.

AstraZeneca a declarat luna trecută că până în prezent a primit feedback pozitiv în legătură cu noul vaccin anti-Covid pe care l-a dezvoltat, fiind primul vaccin în cursa pentru lupta împotriva coronavirusului. Vaccinul a fost dezvoltat de Universitatea britanică din Oxford și a fost autorizat la AstraZeneca.