Cautare
, Contributor

Social media |
|

Australia avertizează Google și Facebook

Autoritatea de reglementare a concurenței din Australia a avertizat că legile planificate prin care obligă Google și Facebook să plătească pentru conținutul de știri sunt doar începutul unor astfel de reglementări.  
legi internet

Australia va deveni prima țară din lume care va implementa aceste reglementări pentru platformele digitale, transmite Reuters.

Guvernul australian a anunțat legislația luna trecută, după o anchetă care a arătat că giganții tehnologici dețin prea multă putere de piață în industria mass-media, situație despre care a spus că reprezintă o amenințare la adresa democrației.

Conform codului, Google și Facebook vor face obiectul unui arbitraj de preț obligatoriu dacă nu se poate ajunge la un acord comercial privind plata pentru mass-media din Australia.

Platformele digitale se confruntă cu amenzi de 7,7 milioane de dolari dacă nu respectă decizia.

Între timp, Google a declarat legislația ineficientă, invocând în special cerința de a oferi editorilor o notificare de două săptămâni cu privire la anumite modificări ale algoritmilor și a practicii interne.

Legea australiană, care are un sprijin politic larg și se așteaptă să fie votată în parlament la începutul acestui an, a fost formulată după o anchetă care a constatat că pentru fiecare 100 de dolari cheltuiți pe publicite online, 53 sunt pentru Google, 28 pentru Facebook și 19 revin altor companii media.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii