Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Australia avertizează că ce e mai rău abia începe, după ce numărul de oameni care și-au pierdut locul de muncă a ajuns la un nivel record

Premierul australian, Scott Morrison, i-a avertizat pe cetățeni că situația nu e roz. O serie de date publicate marți arată că numărul locurilor de muncă pierdute a ajuns la un nivel record, din cauza carantinei impuse pentru Covid-19, informează Reuters.  
coronavirus australia

Datele Biroului Australian de Statistică au arătat că, în aprilie, s-au pierdut 594.300 de locuri de muncă, cea mai mare cifră înregistrată până acum. Rata șomajului a crescut de la 5,2 procente în martie la 6,2% în aprilie, fiind cea mai mare din septembrie 2015. În acest context, premierul Morrison susține redeschiderea țării.

„Aceasta este o zi grea pentru Australia, o zi foarte grea”, a declarat premierul Scott Morrison într-un declarație de presă transmisă la televizor. „Sunt vești teribil de șocante, dar nu și neașteptate.”

Australia a impus în martie măsuri stricte de distanțare socială pentru a combate pandemia. A închis frontierele pentru toți cetățenii străini și le-a ordonat oamenilor să stea în case. De asemenea, a închis pub-urile, sălile de sport, bibliotecile și alte clădiri publice. Cafenelelor și restaurantelor li s-a permis să funcționeze doar în regim de livrare. Deși multe magazine și afaceri mici nu au fost obligate să se închidă, acest lucru s-a produs de la sine, atâta timp cât circulația oamenilor nu mai este permisă.

Australia a înregistrat aproximativ 7.000 de cazuri COVID-19 și 98 de decese, mult sub cifrele raportate în America de Nord și Europa.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii