FacebookTwitterLinkedIn

Australia a acordat o aprobare extinsă a vaccinului Pfizer-BioNTech, a declarat luni premierul Scott Morrison, citat de Reuters.

Potrivit ministrului Sănătății, Greg Hunt, la sfârșitul lunii februarie Australia va atinge ținta de a administra 80.000 de doze pe săptămână grupurilor prioritare. Din acestea fac parte personalul de carantină și de frontieră, personalul medical din prima linie și personalul de îngrijire a persoanelor în vârstă și cu dizabilități și rezidenții centrelor.

Pfizer a spus guvernului australian că anticipează o aprovizionare continuă, dar va oferi îndrumări de producție la nivel mondial „la jumătatea lunii februarie pentru luna martie și ulterior săptămânal”.

Aceste noi informații vin după ce AstraZeneca a declarat vineri oficialilor Uniunii Europene că va reduce livrările vaccinului către blocul comunitar cu 60% în primul trimestru din cauza problemelor de producție.

În Australia nu au existat cazuri noi de transmitere comunitară în ultimele șapte zile și nu există australieni infectați COVID în unitățile de terapie intensivă ale spitalelor. Ministrul a subliniat acest lucru, în contrast cu cele șase milioane de noi cazuri la nivel global în ultimele 10 zile și 125.000 de vieți pierdute.

„Această comparație este aproape incredibilă, diferența dintre locul în care ne aflăm în Australia și în străinătate”, a spus el.

Australia a avut puțin sub 28.800 de cazuri în ultimul an, majoritatea din statul Victoria, și 909 de decese.