Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Plasamente |
|

Aurul şi argintul, mai scumpe cu peste 10%

Bani_Venit_Cheltuieli.jpg
Rezultatele slabe ale economiei SUA au făcut ca preţul aurului să ajungă la niveluri neatinse din octombrie 2013.  

Argintul a fost metalul preţios cu cea mai mare creştere procentuală de preţ în intervalul 1 ianuarie- 17 februarie 2014, arată Cosmin Enache, Director General Adjunct al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest. Cotaţiile acestuia au crescut pe bursele internaţionale cu cca 11,3% per ansamblul perioadei precizate, respectiv de la cca 19,4 USD/uncie la aproximatix 21,6 USD/uncie.

Aurul a înregistrat  în perioada 1 ianuarie- 17 februarie o creştere de preţ de cca 10,2%, de la  o cotaţie pe bursele internaţionale în jur de 1.205 USD/uncie, la începutul anului curent , la cca 1.328,5 USD/uncie, la finalul perioadei.

"Preţul aurului a crescut şi a ajuns la niveluri neatinse din octombrie 2013 pe fondul unor rezultate slabe ale economiei SUA, care au pus presiune pe dolarul american, crescând interesul investitorilor pentru active de refugiu precum metalele preţioase", explică directorul general adjunct al casei de brokeraj.

In ianuarie, odată cu scăderea pieţelor de capital, investitorii s-au orientat către aur, ceea ce a susţinut o dată în plus creşterea  sa de preţ. În ultima perioadă aurul s-a apreciat chiar şi în intervale în care o serie de burse au crescut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii