Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Aurelian Mituleci

Avere: 11 milioane de euro Vârsta: 49 de ani Reşedinţa: Harghita Domenii: Producţie şi îmbuteliere de apă minerală           

Pentru Aurelian Mituleci, 2009 a fost un an bun, dacă ţinem cont de cifrele oficiale. Veniturile Mineral Quantum, principala companie pe care o conduce, au scăzut cu 1,5 milioane euro, dar profitul a crescut surprinzător cu peste un milion de euro. Rezultatul se datorează în primul rând lipsei investiţiilor, pe care Mituleci le motivează prin prisma contextului economic dificil. Milionarul originar din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea în judeţul Harghita, „patria“ apelor minerale.

Preferă să evite apariţiile în presă şi să se dedice businessului care i-a adus venituri frumoase, prin promovarea brandului Spring Harghita. Nici site-ul oficial al companiei nu oferă mai multe detalii despre business. Totuşi, se ştie că firma lui Mituleci a obţinut recent de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o acreditare pentru primul său izvor privat. Compania mai deţine licenţa pentru exploatarea a două izvoare de apă minerală naturală carbogazoasă, situate în zona Dealul Cetăţii din judeţul Harghita.

Principalii jucători de pe piaţa apelor minerale sunt Romaqua Group, Dorna Apemin şi European Drinks. Printre concurenţii direcţi ai Spring Harghita, îmbuteliată la 2,5 litri, se numără brandurile Perla Harghitei, Valea Brazilor, Cezara şi Tuşnad.

Aflat pe o piaţă dinamică, în care lupta pentru cota de piaţă devine tot mai acerbă, Mituleci se vede nevoit să ia decizii radicale pentru a nu se pierde printre producătorii nesemnificativi. Deşi a avut câteva oferte de a vinde compania către investitori străini, Mituleci a refuzat propunerile acestora şi încearcă să îşi conducă mai departe businessul de unul singur, cu costuri cât mai reduse. Afaceristul în vârstă de 49 de ani este căsătorit şi are un fiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii