Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Aurelian Mituleci – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Aurelian Mituleci Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 50 de ani Resedinta: Harghita Domeniu/Companie: Producție și îmbuteliere apă minerală

Aurelian Mituleci a fondat societatea Mineral Quantum în 1997, iar la finele lui 1998 a început producţia de ape minerale, sub brandul Spring Harghita. Acesta este şi astăzi cel mai important business al său, iar Mituleci e şi acum, ca şi atunci, un om de afaceri discret, cu puţine apariţii în presă şi în mediul de afaceri harghitean. De fapt, Mituleci este originar din Bucureşti. Îşi desfăşoară activitatea doar în judeţul Harghita, zonă cunoscută drept patria apelor minerale de la noi din ţară.

Despre personalitatea lui Mituleci se ştiu puţine. Pare să fie la fel de rezervat şi în management cum este în apariţiile sale publice, iar strategia aceasta a paşilor mărunţi a fost până acum în favoarea sa. S-a dezvoltat organic, în ritmul de creştere al pieţei, şi chiar dacă a investit în lărgirea capacităţii de producţie în 2007, investiţiile nu l-au dezechilibrat.

Chiar dacă piaţa apelor minerale a rămas la nivelul ei din 2009, când vânzările s-au redus cu 6% faţă de anul 2008, afacerile din industrie au fost efervescente în ultima perioadă. Şi asta pentru că cei peste 60 de jucători care ocupă o piaţă estimată la circa 400 de milioane de euro anual, se află pe trepte diferite de dezvoltare. Pentru companiile care au finalizat deja investiţiile în creşterea capacităţii de producţie, aşa cum a reuşit să facă Mineral Quantum acum câţiva ani, nu a existat mare presiune pe vânzări. Pentru că nu au existat nici mari investiţii care să pună în pericol profiturile. Iar companiile profitabile sunt atractive pentru investitori, mai ales că piaţa apelor minerale nu e una ciclică, care să depindă foarte mult de starea economiei. Apa şi alte alimente de bază sunt produse obligatorii pentru consum, iar cererea nu poate înregistra scăderi dramatice, aşa cum s-a întâmplat în alte industrii. Nu este deci nicio surpriză că Mituleci a primit, de-a lungul timpului, o serie de oferte de preluare din partea investitorilor străini. Nu a vândut, pentru că afacerea încă mai poate creşte.

Mituleci a obţinut recent de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o acreditare pentru primul său izvor privat, iar compania mai deţine licenţă pentru exploatarea a două izvoare de apă minerală naturală carbogazoasă, situate în zona Dealul Cetăţii din judeţul Harghita.

Asta înseamnă că dacă cererea va creşte din nou, Mituleci poate continua investițiile şi poate să urce astfel spre vârful unei pieţe a apelor minerale dominată de Romaqua Group, Dorna Apemin şi European Drinks. Printre concurenţii direcţi ai Spring Harghita, îmbuteliată la 2,5 litri, se numără brandurile Perla Harghitei, Valea Brazilor, Cezara şi Tuşnad.

Vezi care era averea lui Aurelian Mituleci în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii