Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Aurelia Vișinescu, Oenolog și co-proprietar Domeniile Săhăteni: „Eu cred că încet, încet oamenii se schimbă, oamenii înțeleg că împreună suntem mai puternici”

Unul dintre sectoarele economice cele mai afectate de pandemia COVID-19 este cel vitivinicol, în condițiile în care o bună parte din afacerile producătorilor sunt dependente de HoReCa.
Aurelia_Visinescu_4.jpg

În cazul Aureliei Vișinescu, oenolog și co-proprietar Domeniile Săhăteni, lovitura a venit din faptul că 70% din producția din România este distribuită în HoReCa, iar exportul, foarte important în ecuația business-ului Domeniilor Săhăteni, este centrat tot pe HoReCa.

Invitată la reINVENATAREA României, Aurelia Vișinescu a spus că dacă a existat totuși o șansă pentru Domeniile Săhăteni, aceasta a fost colaborarea cu retailul. „Oportunitatea pe care am avut-o cu Carrefour ne-a ajutat extrem de mult în această perioadă – pt că tot ce trebuia să încasăm s-a oprit; a existat o presiune imensă pe cash-flow, dar acest parteneriat a fost esențial”. Aurelia Vișinescu spune că s-a „felicitat singură” pentru această decizie, mai ales că foarte multe crame preferă să lucreze exclusiv cu sectorul HoReCa.

La fel de benefice s-au dovedit a fi și fondurile UE, pentru că „fără aceste ajutoare nici măcar n-am fi existat – deci tot ce am făcut, toate plantațiile au fost făcute cu fonduri europene”.

În privința relației cu clienții români, Aurelia Vișinescu spune că deși există o afinitate a românilor pentru vinul românesc, totuși ce lipsește este conștientizarea populației despre ce înseamnă să consumi, în general, un produs românesc, un produs fabricat în țara ta.

Aurelia Vișinescu crede că dacă această pandemie a adus ceva bun, aceasta este dorința de a lucra împreună, de a colabora, pentru că oamenii au înțeles că „împreună suntem mai puternici și nu este nimic rău să învățăm unul de la celălalt – toți avem de câștigat în final”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii