FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu 1 ianuarie 2016, Marcin Łapiński, în prezent managing director al Skanska Property România, va ocupa poziția similară și în cadrul Skanska Property Ungaria. De asemenea, Zoltán Linczmayer și Aurelia Luca vor ocupa noile poziții de country directors pentru Ungaria, respectiv România. Aceste schimbări au ca scop consolidarea companiei și crearea unei sinergii a Skansa Commercial Development Europe în Europa Centrală, precum și creșterea business-ului în cele două piețe emergente.

Marcin Lapinski, Presedinte Skanska Property Romania

Reprezentanții companiei spun că Ungaria și România sunt două țări extrem de importante în planul de business 2020 al companiei Skanska. “Este un pas foarte important pentru a aduce mai aproape România și Ungaria. Acest lucru va crea o platformă solidă în ceea ce privește sinergiile celor două țări și va facilita schimbul de experiență pentru cele două părți. Ambele piețe prezintă provocări, însă au un imens potențial de creștere. De asemenea, prezintă semne puternice de recuperare în urma crizei. În același timp, ambele țări sunt în atenția companiilor BPO/SSC/ITO, pentru care Skanska, reprezintă de cele mai multe ori, prima alegere”, spune Marcin Łapiński (foto), managing director Skanska Property România și viitor Managing Director al Skanska Property Ungaria.

IKEA anunță un proiect de birouri în vestul Capitalei

Potrivit “CEE Investment Report – Rising Stars 2015”, lansat de către Skanska Commercial Development Europe, JLL, Colliers International și ABSL, București și Budapesta sunt “vedetele în devenire” pe harta tranzacțiilor imobiliare din Europa. Cele două orașe oferă profitabilitate, piețe stabile și un grad redus de risc.

Globalworth cumpără de la Skanska a doua clădire din Green Court

Piața de birouri din ambele capitale crește constant în ceea ce privește cantitatea de spații livrate pe piață, volumul spațiilor închiriate și calitatea ofertei. Conform CBRE, rezultate similare pot fi așteptate și în cel de-al doilea semestru din 20151, piața din Budapesta fiind la fel de promițătoare. Potrivit previziunilor JLL, noile livrări ale anului 2016 pot ajunge la cel mai ridicat nivel din 2010 încoace. În ambele orașe, Skanska este extrem de activă. Până în prezent, compania a livrat șase clădiri de birouri în Budapesta, iar cel de-al șaptelea proiect, Nordic Light, este în momentul de față în construcție. în același timp, proiectul Green Court Bucharest din București este extrem de bine primit. Skanska România a închiriat integral prima sa clădire și peste 80% din cea de-a doua. De asemenea, compania a cumpărat un teren în zona central-vestică a capitalei pentru viitoarele proiecte din București.

Skanska cumpără un teren de la Ion Rădulea

Aurelia Luca, Country Director Skanska Property Romania

“Ne dorim să construim o companie cu aceleași valori și standarde înalte în întreaga lume. Este foarte important să ne asumăm răspunderea în fața generațiilor viitoare. De aceea, toate clădirile pe care le dezvoltăm întrunesc cele mai înalte cerințe de mediu, acesta fiind un element extrem de important nu numai pentru companiile care sunt atente la imagine și reducerea costurilor, dar și pentru angajații generațiilor Y și Z. Acestea sunt, și vor fi și în continuare, caracteristicile clădirilor dezvoltate de către Skanska”, spune Aurelia Luca (foto), viitorul country director al Skanska Property România, din 1 ianuarie 2016.

Skanska Property România a primit astăzi, la evenimentul Forbes Green Awards, Premiul pentru modelul verde de business în dezvoltarea de clădiri de birouri. Premiul a fost ridicat, în cadrul ceremoniei de decernare, de către Anca Răducan, business development manager în cadrul Skanska Property România.