Cautare
, Contributor

Forbes.com

Lideri |
|

Aurel Netin: Dacă îți place riscul, bursa poate oferi oportunități neaștepate

Aurel_Netin_-_ThinkPad.jpg
La 20 de ani aș investi într-o idee de business, la 30 în pensie privată.   Pentru vârsta de 40 de ani aș alege investițiile la bursă, iar la 50 de ani aș investi în bonduri.   Pentru Aurel Netin, GM al Lenovo Romania, Bulgaria și Republica Moldova, să nu pierzi bani în timp de criză este un adevărat laitmotiv.   Are chiar și câteva recomandări pentru antreprenorii tineri, la început de drum.

“Până la sfârșitul anului 2008 nimeni nu se gândea că ar putea fi și altfel. Cred că pentru a rezista ar trebui să poți oferi produse, dar mai ales servicii pentru care există piață, să-ți păstrezi portofoliul de clienți (dacă e posibil fără scăderi de prețuri și tarife) și să-ți optimezi toate costurile (din pacate chiar și cele de  HR ).”, spune Netin pentru Forbes România.

Recunoaște că, astăzi, cel mai important lucru e să nu pierzi bani, să nu ai datorii și să ai cash disponibil.  Netin mai spune că atunci când ai bani ești puternic. “Cu atât mai mult în perioada de criză. Criza oferă și oprtunități. Doar știm că banii fac bani… sigur vei avea multe propuneri, dar mare atenție…sau poți să te extinzi cumpărând fie concurenți care au probleme, fie businessuri complementare… “, mai spune GM Lenovo Romania, Bulgaria și Republica Moldova.

La întrebarea “ce ai face cu 10.000 de euro, dacă ar fi singurii tăi bani?”, reprezentantul Lenovo spune sec:  “în mod normal, daca aș avea doar 10.000 de euro i-aș pune într-un depozit și aș încerca să economisesc în continuare pentru a crește această sumă”. Consideră însă că, dacă îți place riscul, bursa poate oferi oportunități neaștepate. “Puțină atenție, puțină speculație, răbdare și desigur fler.”, sunt recomandările lui Netin.

VEZI SI:

Orlando Szasz: Poți să faci bani pe aceste vremuri

Ce faci cu 10.000 de euro? CARMEN GRIGORE: Cred în oportunitatea de a aduce un brand din afară

Ce faci cu 10.000 de euro? ALEXANDRU DRĂGOIU: aş investi într-un magazin online cu produse naturale

Ce faci cu 10.000 de euro? OCTAVIAN BĂDESCU: Un proiect pe online sau îi arunc pe bursă

 

Sfaturi de la miliardari, pentru 2013 Călin Costan: Nu ocoliți imobiliarele

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Ovidiu Tender: Vizați piețele exotice

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Mircea Tudor: Investiți în inteligența umană!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii