Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Augustin Pleșea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Augustin Pleșea Avere: 19-20 de milioane de euro Varsta: 52 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, turism  

Augustin Pleşea şi fosta sa soţie, Carmina Dumitrescu, au deţinut, până în 2008, compania de curierat rapid Cargus, vândută în acelaşi an multinaţionalei DHL, într-o tranzacţie estimată la 50 de milioane de euro. Cei doi foşti soţi au pornit afacerea Cargus în 1991. Singurul activ era un autoturism Oltcit, iar bugetul de investiţii nu a depăşit 3.000 de euro. La momentul vânzării către DHL, adică la 15 ani de la debut, compania Cargus avea peste 1.700 de angajaţi şi o flotă de peste 1.000 de mașini. Decizia de vânzare nu a mirat pe nimeni în piaţa de profil autohtonă, întrucât majoritatea companiilor din domeniu vizau atragerea de investitori străini, care să le susţină creşterile.

În acest moment, Pleşea deţine active imobiliare la Breaza: un hotel de patru stele, Gclub, cu SPA, centru de conferinţe și restaurant, şi mai multe pensiuni care însumează 32 de camere. Antreprenorul mai are un restaurant în centrul Braşovului şi un service auto în Capitală.

Vezi care era averea lui Augustin Pleșea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii