Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Augustin-Constantin Oancea

Avere: 12 milioane de euro Vârstă: 38 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Energie

Augustin Oancea şi-a axat investiţiile în domeniul energiei, fapt care l-a desemnat drept câştigător chiar şi în an de criză. El controlează compania Tinmar-Ind (deţine direct şi indirect 78,03%) care a încheiat anul 2009 cu afaceri de 96,1 milioane euro, în creştere cu peste zece milioane euro faţă de anul precedent.

Domeniile de activitate ale grupului vizează furnizarea energiei electrice, furnizarea produselor petroliere, extragerea şi comercializarea cărbunelui energetic, alimentaţie publică, imobiliar, construcţii şi intermedieri financiare. Practic, Tinmar Ind este mai mult un intermediar, iar această activitate a extins-o şi peste hotare.

Tinmar – Ind S.A. a început procesul de extindere a activităţii de trading şi furni-zare de energie electrică în septembrie 2008, prin înfiinţarea companiei TINMAR Energiakereskedö Kft şi obţinerea licenţei pe piaţa de energie din Ungaria, după cum arăta presa din România în acel an. Din iunie 2009, procesul de extindere a continuat prin obţinerea licenţei de trading pe pieţele din Austria, Germania, Bulgaria şi Grecia.

Universitatea Politehnică din Timişoara a încheiat un acord-cadru pe patru ani cu furnizorul de energie electrică Tinmar-IND S.A., în urma unei licitaţii la care a participat doar o singură companie. Contractul este în valoare de 2,3 milioane euro (circa zece milioane lei) pentru o cantitate totală de electricitate estimată a fi consumată de circa 24.500 MWh, potrivit unui anunţ de pe e-licitaţie.ro.

Despre compania omului de afaceri de 38 de ani se spune că deţine şi propriile sale mine. Grupul Tinmar şi-a început activitatea în 2001, prin comercializarea de produse petroliere, în acest moment fiind cel mai important retailer al Lukoil România. Cei mai mulţi clienţi ai Tinmar Ind sunt societăţi aflate în patrimoniul statului precum Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Augustin Oancea mai este acţionar la Mar-Tin Consulting Management, Expolig şi Explotrans Min, ultimele fiind specializate în extracţia cărbunelui inferior. Mar-Tin Consulting este acţionară, la rândul său, la Vision Holdings, Tinmar şi Agricola Grăniceri. Piaţa energiei a rămas profitabilă chiar şi în 2009, în ciuda problemelor economice cu care s-a confruntat ţara noastră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii