FacebookTwitterLinkedIn

ETNO TV, televiziune ce difuzează muzică populară și de petrecere, a avut în decembrie o audiență medie la nivel național de 79.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), în creștere cu 21.000 de persoane față de luna precedentă. Este una din cele mai mari creșteri de audiență de pe piața TV. Explicația ar fi că în luna sărbătorilor, când în mediu rural muncile agricole sunt reduse, interesul pentru programele muzicale este mai mare.

În topul audienței generale, ETNO TV ocupă locul 11 pe național, cu o audiență mai mare decât B1 TV, Pro Cinema, Acasă TV, Realitatea TV și TVR 2.

Și Favorit TV, televiziunea deținută de oamenii de afaceri Micula (European Drinks), are priză în mediul rural, aceasta fiind axată numai pe muzică populară românească. Audiența medie a crescut în decembrie cu 18.000 de telespectatori, o majorare care ar stârni invidia multor televiziuni de nișă cu pretenții.

Favorit TV a realizat o medie de 52.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), fiind pe locul 21 în topul care cuprinde 58 de televiziuni în sondajul Kantar Media. Favorit TV a depășit în decembrie televiziuni precum AXN, DigiSport 1, DIVA și Sport.ro.

Televiziunile de muzică pop-dance nu au înregistrat creșteri notabile de audiență. Se remarcă faptul cu ZU TV a câștigat 4.000 de telespectatori pe național în decembrie față de noiembrie. În fapt, Kiss TV (16.000) și ZU TV (13.000) își dispută supremația pe nișa televiziunilor muzicale pop-dance.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR ÎN MEDIU URBAN – DECEMBRIE 2016