FacebookTwitterLinkedIn

România TV a câștigat cei mai mulți telespectatori în octombrie față de luna precedentă: 32.000 pe național și 18.000 în urban, conform măsurătorilor Kantar Media.

Antena 3 a câștigat 21.000 de persoane la nivel național și 10.000 la nivel urban.

Celelalte trei televiziuni de pe această nișă – Realitatea TV, B1 TV și Digi 24 – au înregistrat creșteri modeste, provenite mai degrabă din inerția trecerii la sezonul rece, când consumul TV este în creștere. De remarcat, totuși, că audiența Realitatea TV, la nivel național, a crescut cu 8.000 de persoane față de septembrie, la nivel național. B1 TV și Digi 24 au câștigat fiecare câte 4.000 de persoane în universul național.

România TV și Antena 3 au avut, în octombrie, o cotă totală de piață de 11,72%, la nivel național. Adică, 11,72% dintre românii care s-au uitat la televizor în octombrie au urmărit unul dintre programele acestor două canale de știri.

Pe de altă parte, cota de piață totală a canalelor B1 TV, Realitatea TV, Digi 24, a fost de doar 3,97% (național). Adică, 3,97% dintre românii care s-au uitat la televizor, în octombrie, au urmărit cel puțin una dintre cele trei televiziuni de știri.

Din această comparație rezultă că România TV și Antena 3 au o cotă cumulată de piață de trei ori mai mare decât cota totală a celorlalte trei televiziuni concurente. Cu alte cuvinte, consumul de știri TV este puternic concentrat pe România TV și Antena 3.