FacebookTwitterLinkedIn

Cele cinci televiziuni de știri cuprinse în Sistemul Național de Măsurare a Audienței TV au avut la nivel național o cotă totală de piață (de vizionare) de 13,23% în cursul lunii mai, conform măsurătorilor Kantar Media. Cota din mai este mai mare cu un punct procentual față de cea din aprilie.

Tot cu un punct procentual a crescut și cota din urban, ajungând la 15,72%. Asta înseamnă că din totalul telespectatorilor din mediul urban care s-au uitat la TV în luna mai circa 15,72 au urmărit programele celor cinci canale de știri.

Creșterea cu un punct procentual este importantă într-o lună din anotimpul cald în care, de obicei, consumul TV este în scădere.

Singura televiziune care a „bătut pasul pe loc” în sondaje a fost Realitatea TV, care și-a conservat audiențele atât în urban cât și pe național.

De asemenea, ierarhiile pe această nișă au rămas aceleași ca în luna aprilie: România TV este liderul nișei pe național, iar Antena 3 deține supremația în urban. Cele două televiziuni se află la mare „distanță” în sondaje față de celelalte trei stații de știri.