FacebookTwitterLinkedIn

Consumul ridicat de televiziune liniară (telecomandă) din pandemie n-a influențat în vreun fel audiențele televiziunilor de documentare (tematice). Acestea au rămas la ratinguri foarte mici, numărându-se printre televiziunile cu cei mai puțini telespectatori.

În noiembrie 2020, cota totală de piață la nivel urban a celor cinci televiziuni tematice – History, Discovery, National Geographic, National Geographic Wild și Travel Channel – a fost de 1,85%. În aceeași lună a anului 2019, cota urbană a fost de 2%. Astfel, după mai bine de nouă luni de stat în casă din cauza pandemiei, s-au uitat mai puțini orășeni la televiziunile de documentare.

La nivel național, cota de vizionare a fost de 1,31%, la nivelul celei din urmă cu un an. Altfel spus, consumul de programe pe această nișă a rămas același în decurs de un an.

Televiziunea cu cea mai mare audiență pe această nișă este History, cu o medie de 16.000 de telespectatori pe minut (toată ziua) la nivel național, conform măsurătorilor Kantar Media. History ocupă locul 34 în topul național format din 72 de televiziuni.

La nivel urban, History a avut o medie de 11.000 de persoane (toată ziua).

Discovery și National Geographic se luptă pentru locul secund pe această nișă, cu o medie de 13.000, respectiv 12.000 de persoane pe minut, la nivel național. În urban, cele două televiziuni au avut același rating general în noiembrie: 9.000 de telespectatori pe minut.