Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Audiențele filmelor artistice pe televiziunile de nișă: Pro Cinema

În perioada 1 ianuarie – 25 noiembrie a.c., cel mai urmărit film artistic la Pro Cinema a fost „Revanșa” (regia Sergiu Nicolaescu, producție 1978), care a înregistrat o audiență medie de 169.000 de telespectatori pe minut (urban).
revansa

Filmul „Revanșa” a fost difuzat de două ori: sâmbătă, pe 22 noiembrie, ora 20:00 și a doua zi, duminică, începând cu ora 16:50. La prima difuzare, a avut o medie de 135.000 de orășeni pe minut, iar la cea de-a doua a înregistrat 169.000. Audiența mai ridicată în după-amiaza de duminică s-a datorat tronsonului orar în care a fost difuzat filmul, interval în care nu a fost „atacat” de programele concurenței spre deosebire de sâmbăta seara.

Alte două filme de Sergiu Nicolaescu, „Cu măinile curate” și „Ultimul cartuș”, au obținut audiențe de peste 100.000 de telespectatori pe minut în urban, o dovadă că succesul de public al filmelor realizate de prolificul regizor nu s-a erodat în timp. Cele două producții s-au plasat în top 10 cele mai urmărite filme la Pro Cinema, în perioada amintită.

La Pro Cinema, numai puțin de 12 filme artistice au realizat audiențe mai mari de 100.000 de telespectatori pe minut. Pe nișa televiziunilor de filme, Pro Cinema a avut cele mai multe producții artistice care au depășit acest prag de audiențe. (AXN a avut șapte.)

Cea mai bună lună a anului sub raportul audienței la Pro Cinema a fost ianuarie, cu o medie de 26.000 de telespectatori pe minut (urban), sub AXN, care a avut 38.000. Cele mai slabe luni au fost martie și septembrie, ambele cu o medie de 16.000 de orășeni pe minut.

Primele trei săptămâni ale anului 2014 au fost și cele mai bogate în telespectatori la Pro Cinema, fiecare având o medie de 28.000 de persoane pe minut (urban).

La fel ca și în cazul altor televiziuni de pe această nișă, duminica a fost cea mai bună zi de audiență pentru filmele artistice difuzate, cu o medie de 21.000 de persoane pe minut. Dar, spre deosebire de concurență (în special AXN), audiența pe zile la Pro Cinema este foarte echilibrată, semn că grila de programe a fost concepută unitar. Astfel, luni, miercuri și joi, filmele difuzate au avut o medie de audiență de 20.000 de telespectatori pe minut. Cea mai slabă zi a săptămânii a fost vineri, cu 16.000 de persoane pe minut.

Intervalul orar cu cea mai bună audiență pentru filmele artistice de la Pro Cinema a fost 21:00 – 22:00, cu o medie de 54.000 de telespectatori pe minut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii