Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Audiențe TV de weekend: TVR 1

Audiența națională în weekend a canalului public TVR 1 a fost de 327.000 de telespectatori pe minut (prime-time), în perioada 1 ianuarie – 19 aprilie a.c. TVR 1 este a șaptea televiziune în topul audienței de weekend, fiind depășită chiar și de România TV și Național TV.
TVR 1

Postul public de televiziune a avut un rating mediu de 1,8% în prime-time, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la nivel național, în intervalul 1 ianuarie – 19 aprilie a.c. În afara programului „O dată’n viaţă”, producțiile originale lipsesc în prime-time.

În acest an, audiența TVR 1 pe acest target este la nivelul anului trecut (o medie 325.000 de persoane pe minut).

Cei mai mulți telespectatori ai canalului public au vârste de peste 65 de ani: 22%. Este cea mai mare cifră procentuală pentru această grupă dintre televiziunile generaliste. De asemenea, grupa de vârstă 55 – 64 de ani are o cotă de 20,8%, pe primul loc în nișa televiziunilor generaliste.

Aproximativ jumătate dintre telespectatorii de weekend ai TVR 1 (42,8%) sunt persoane cu vârste de peste 55 de ani. Este o stație cu un public cu vârste ridicate. Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au o pondere de 4,3% din totalul telespectatorilor la TVR 1.

Pe de altă parte, canalul public se poate consola cu faptul că 21,8% dintre telespectatorii săi în weekend (prime-time) au studii superioare. Este cea mai mare cifră procentuală dintre stațiile generaliste. Studii primare sunt în proporție de 23,5%, cu mult mai mică decât la Pro TV, Antena 1 și Kanal D.

Profilul telespectatorilor pe sexe este echilibrat la TVR 1: femei – 50,7% și bărbați – 49,3%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii