FacebookTwitterLinkedIn

Însă pentru a realiza acest lucru sunt necesare investiţii considerabile. Astfel, oficialii grupului Audi au anunţat că sunt dispuşi să investească cel puţin 13 miliarde de euro până în 2016, cea mai mare parte din sumă fiind destinată construcţiei unui noi unităţi de producţie şi modernizării unora déjà existente.

Long live the prince: noul Audi A3!

Potrivit reprezentanţilor Audi, compania va investi pentru început opt miliarde de euro pentru modernizarea unităţilor din Germania – Ingolstadt şi Neckasulm (aceasta este unitatea în care se produc modelele A4 sau RS5 şi R8). Totodată, compania îşi va existinde prezenţa în Ungaria printr-o nouă unitate de producţie şi de vopsitorie.

Audi mizează pe o nouă linie de asamblare în Foshn, China, programată a fi operaţională în 2014 şi o nouă fabrică în Jose Chiapa, Mexic, gata pentru construcţia autovehiculelor începând cu 2016. Unitatea din Mexic va produce noua generaţie a crossover-elor Audi Q5 şi va avea o capacitate iniţială de 150.000 de unităţi.

Adio SUV!

Nu în cele din urmă, constructorul german plănuieşte să cheltuiască cel puţin câte două miliarde euro anual pentru dezvoltarea unor noi produse şi introducerea unor noi tehnologii.

Compania şi-a anunţat încă din  vara trecută “Strategia 2020”, un plan care include o ţintă a vânzărilor globale anuale de cel puţin două milioane de unităţi. Şi Mercedes-Benz, unul dintre principalii competitori vizează atingerea pragului de două milioane de unităţi vândute în acelaşi interval de timp.

Capitalul Audi este deţinut aproape în totalitate de grupul Volkswagen. În primele nouă luni ale anului trecut, compania a produs 1,143 milioane de maşini şi a livrat 1,234 milioane de unităţi. Veniturile companiei s-au ridicat la nivelul de 37,6 miliarde de euro, cu 16,3% mai mult comparativ cu perioada similară a lui 2011. Profitul operaţional din primele trei trimester ale anului trecut s-a ridicat la 4,2 miliarde de euro, un plus de 6,1% faţă de 2011.

Revista ForbesCars poate fi descărcată gratuit din aplicația de iPad a Forbes România. (https://itunes.apple.com/ro/app/revista-forbes-editia-romaneasca/id580443828?mt=8)

Cele 25 de teste din prima ediție a ForbesCars au fost realizate în totalitate în România, iar concluziile acestor teste sunt prezentate cititorilor prin intermediul unui layout spectaculos, care preia din elementele care au impus pe piață și revista lunară ForbesLife.