FacebookTwitterLinkedIn
Din cele 1570 de startup-uri înscrise în cadrul celei de-a şaptea ediţii a proiectului, cele 100 selectate provin din 28 de ţări, cele mai bine reprezentate fiind S.U.A. (19%), Chile (18%), India (10%) şi Argentina (7%). IT & Enterprise Software este industria cu cea mai mare pondere, 20%, urmată de e-commerce (15%), Mobile & Wireless (10%) şi Educaţie (10%).

Unul din cele 100 de startup-uri selectate este fondat de un român. Alte şase startup-uri româneşti au mai fost selectate în ediţiile anterioare ale Start-Up Chile: Glazeon, fondat de Denis Todirică, University of Skills, fondat de George Urdea, Appscend, fondat de Sebastian Vaduva, Gabriel Dobocan  şi Andrei Marinescu, Presstler, fondat de Mihai Voica şi cofondatorul său indian, Mitul Jain, Worksurfers, ai cărui cofondatori sunt Vlad Bodi şi Adriana Ursache, şi Sparkua, fondat de Andrei Ganci, Bogdan Avram şi Carmen Oprea.

În cadrul SUPBoat, evenimentul de promovare al programului Start-Up Chile, Denis Todirică a enumerat caracteristicile pe care e indicat să le aibă un startup pentru a fi selectat. În primul rând, echipa ideală este formată din trei membri: unul orientat către business, „business guy”, unul către tehnologie, „tech guy”, iar cel de-al treilea către produs, „product guy”. E, de asemenea, indicat ca startup-ul să aibă deja un prototip şi să fi atras deja clienţi şi investitori, iar ideea trebuie să fie inovativă şi revoluţionară. Nu în ultimul rând, afacerea trebuie să fie scalabilă.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Israel Salmen, cofondatorul meliuz.com.br, care a participat într-o ediţie anterioară a proiectului, susţine că elementele esenţiale unui startup pentru a fi selectat sunt pasiunea antreprenorului, existenţa unui prototip sau a unei afaceri deja operaţionale şi un cofondator din domeniul tehnic.

Programul Start-Up Chile a fost creat de guvernul din Chile pentru a atrage antreprenorii în faze incipiente, dar cu mult potenţial, să îşi implementeze startup-urile în Chile, folosindu-l ca pe o platformă de lansare globală. Scopul final al acceleratorului de afaceri este să transforme Chile în centrul inovaţiei şi antreprenoriatului din America Latină.

În urma fiecărui proces de selecţie sunt acceptate 100 de startup-uri, care vor fi finanţate cu 40 000 de dolari, fondatorii urmând să investească minim 4000 de dolari. Participanţii primesc şi o viză de lucru de un an şi accesul la spaţiul de lucru comun pentru antreprenorii selectaţi din peste 50 de ţări. Programul urmăreşte să atragă un total de 1000 de startup-uri până în 2014.