Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Au fost publicate tarifele pentru alungarea, tranchilizarea și împușcarea urșilor agresivi

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul Ministrului Mediului referitor la tarifele pentru pentru alungarea, tranchilizarea, relocarea și împușcarea urșilor agresivi. Astfel, alungarea prin orice mijloace a unui urs dintr-o localitate are un tarif de 400 de lei pe intervenție, tranchilizarea - 750 de lei pe exemplar și 500 de lei/exemplar pentru împușcare. Sumele vor fi decontate primăriilor care au încheiat contracte de intervenție cu gestionarul faunei cinegetice și medicii veterinari în cazul intervenției.
urs 1

Tarifele pentru intervenția imediată în cazul urșilor în localități au fost stabilite săptămâna trecută conform ordinului Ministrului Mediului, Tanczos Barna, și publicate în Monitorul Oficial.

Cel mai bine plătită este tranchilizarea: 750 de lei, chiar dacă este vorba despre relocarea sau eliminarea animalului.

Pentru împuşcare, Ministerul Mediului decontează 500 de lei, iar pentru eutanasiere 550 de lei.

Este vorba despre sume maxime care pot fi plătite de primării şi apoi decontate la minister.

Tarifele vor fi decontate lunar de către Ministerul Mediului către unitățile administrativ-teritoriale/consiliile județene care au încheiat contracte de prestări servicii de permanență/intervenție imediată cu gestionarul faunei cinegetice, respectiv contracte de prestări servicii cu medicul veterinar de liberă practică, după caz, pentru acțiunile de alungare prin diverse mijloace, tranchilizare și relocare și extragere prin eutanasiere sau împușcare a exemplarelor de urs care acționează în intravilanul localităților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii