FacebookTwitterLinkedIn

Au fost elaborate astfel de ghiduri pe fiecare nivel – preşcolar, primar, gimnazial, liceal, fiind realizate “reperele metodologice” pentru începutul de an şcolar, a anunțat ministrul, citat de Agerpres.

“Aceste repere metodologice vin în sprijinul cadrelor didactice. Astfel, profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Prin urmare, pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor şi ceea ce elevul a reţinut în perioada în care învăţământul s-a mutat în spaţiul online”, a mai susţinut Anisie.

De asemenea, au fost elaborate toate metodologiile pentru examenele naţionale organizate în anul şcolar 2020-2021.

Ministrul Educaţiei a mai anunțat și alte schimbări: debirocratizarea activității didactice, realizarea de filmări pentru proiectul „Teleşcoala” și deschiderea unui portal de informare, intitulat educatiacontinua.edu.ro, unde toţi cei interesaţi vor găsi informaţiile necesare privitoare la anul şcolar.

“Întrucât în spaţiul public sunt atâtea întrebări la care se aşteaptă răspunsuri şi ştiu şi înţeleg toate aceste întrebări ale părinţilor, ale elevilor, uneori chiar şi ale profesorilor, am decis să deschid o linie de tel verde la Ministerul Educaţiei, o linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate de către părinţi şi elevi”, a mai declarat Anisie.