FacebookTwitterLinkedIn

„Instalatorii validaţi în Programul Casa Verde Fotovoltaice ne-au trimis pe listele depuse până pe 4 ianuarie un număr de 45.614 dosare. În zilele următoare vom programa instalatorii pentru încărcarea documentelor aferente”, a transmis, joi, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Lorand Arpad, președintele AFM, a precizat că bugetul programului va fi suplimentat pentru ca toți instalatorii eligibili să beneficieze de finanțare.

Etapa transmiterii listelor centralizatoare s-a desfășurat în perioada 29 decembrie 2021 – 04 ianuarie 2022. Acum programul de finanțare intră în cea de a doua etapă, participanții eligibili fiind nevoiți să încărcarce documentele necesare în aplicația informatică, conform calendarului stabilit de AFM.

AFM a relansat pe 29 decembrie 2021 înscrierile pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice după ce pe 22 decembrie sesiunea a fost suspendată pe fondul unor probleme tehnice. După o serie de critici venite din partea ministrului mediului, apelor și pădurilor Tanczos Barna, a fost emis un ordin de ministru privind modificarea Ghidului de finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice.