Cautare
, Contributor

Analize |
|

Atu Tech: Vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021

Vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creștere, atât în zona de sisteme profesionale, cât și rezidențiale, arată o analiză Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.
Young Woman Entering Security Pin On Home Alarm Keypad.

Conform Atu Tech, în ultimul an, românii au acordat mai multă atenție siguranței și protecției personale și familiei și au fost mai preocupați de aceste aspecte, astfel că investițiile în asigurarea confortului au fost făcute cu mai mare ușurință.

„Odată cu dezvoltările tehnologice, cu îmbunătățirile de software și, implicit, cu ușurarea interfețelor de operare, românii optează pentru instalarea unui sistem de alarmă user-friendly. Una dintre specificațiile principale care se regăsesc în solicitările clienților este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicații mobile și, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere și a dispozitivelor de tip Smart Home în sistemul de alarmă”, a explicat Sorin Felea director Atu tech (a2t.ro).

Potențialul pieței de sisteme de alarmă din România este încă unul foarte mare, în condițiile în care doar 27% dintre români au un astfel de sistem instalat.

Pentru anul în curs, Atu tech estimează o creștere a vânzărilor pentru sistemele de alarmă de până la 30%, tot mai mulți români punând accent pe soluții integrate într-un singur sistem: alarmă, supraveghere video, diferite opțiuni pentru deschiderile porților automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentării cu curent electric.

În continuare, 70% din vânzările anuale de sisteme de alarmă sunt reprezentate de cele profesionale și 30%, de cele rezidențiale. Prețurile medii pentru sistemele de alarmă s-au redus în ultimii ani. În prezent, prețul mediu pentru sistemele de alarmă profesionale este între 800 și 1.000 de lei, iar pentru cele rezidențiale, între 400 și 500 de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii