Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Atrium Real Estate vinde Militari Shopping Center, pentru 95 de milioane de euro

Dezvoltatorul și investitorul Atrium European Real Estate Limited (VSE/Euronext: ATRS), specializat pe centre comerciale, a încheiat un acord de vânzare a Atrium Centrul comercial Militari, respectiv Militari Shopping Center, situat la vest de București, către MAS Real Estate Inc., pentru 95 de milioane de euro.
Militari-Shopping-Center

Vânzarea reprezintă o primă de 9% la valoarea contabilă de la 31 decembrie 2017.

Pentru îndeplini anumite condiții precedente, tranzacția este supusă aprobării autorităților, așteptându-se să fie finalizate până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Dezinvestirea din singurul centru comercial pe care Atrium îl deținea în România face parte din strategia actuală a dezvoltatorului de reechilibrare a portofoliului său. Astfel, Atrium se orientează din punct de vedere geografic spre Polonia și Republica Cehă, cele mai puternice economii din Europa Centrală, iar, ca active, spre centrele comerciale de mari dimensiuni, stabilizate și aflate în locații urbane puternice care sunt dominante în zona în care se află.

Această tranzacție se face în contextul în care, la începutul lunii februarie, dezvoltatorul a anunțat că vinde 19 proprietăți, care reprezentau o bună parte din activele sale în Ungaria și a finalizat repoziționarea portofoliului din Republica Cehă prin vânzarea participației sale într-un centru comercial din Brno. De asemenea, la începutul acestei luni, Atrium a semnat un acord pentru vânzarea Atrium Saratov în Slovacia pentru 10,3 milioane de euro, cu 9% peste valoarea contabilă, tranzacție care se așteaptă să fie finalizată în scurt timp.

Ca urmare a acestor tranzacții, portofoliul Atrium din Polonia și Cehia va crește la 81% din valoarea totală a investițiilor permanente.

Atrium a achiziționat Militari Shopping Center în 2004, de la Liebrecht&wooD, când era în faza de proiect, iar, ulterior, a mai investit în două extinderi, în 2009 și în 2014. Astfel, centrul comercial are, în prezent, o suprafață de 56.600 de metri pătrați și aproape 2.500 de locuri de parcare, potrivit site-ului dezvoltatorului.

La 31 martie 2018, Atrium deținea 40 de proprietăți, reprezentând 1,1 milioane de metri pătrați închiriabili, care erau evaluate la 2,6 miliarde de euro.

Înființat în 2008, la finalul anului trecut, MAS Real Estate avea în portofoliul 16 propietăți în România, împreună cu Prime Kapital, printre care Era Shopping Center (Iași).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii