FacebookTwitterLinkedIn

Compania va fi cea mai mare companie europeană de big data şi inteligenţă artificială pentru sectorul apărării și securității. Noua entitate va oferi, expertiză, consultanţă, training şi alte servicii.

Atos şi Thales anunţă crearea Athea, o societate mixtă care va dezvolta o platformă suverană de big data şi inteligenţă artificială pentru jucătorii din sectorul public şi privat din comunităţile de apărare, informaţii şi securitate internă a statului. Athea se va baza pe experienţa acumulată de ambele companii din faza demonstrativă a programului Artemis, platforma de big dată a Ministerului Forţelor Armate franceze”, au informat  companiile.

Anterior, cele două companii au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea platformei Artemis, alături de Agenţia Franceză pentru Achiziţii în Apărare. Noua societate mixtă va deservi piaţa franceză, și apoi restul Europei.

Acest joint venture va pune în comun investiţiile, expertiză şi experienţa companiilor pentru a răspunde rapid şi eficient cererii de inovaţie. Athea va colabora cu un ecosistem de companii mari, IMM-uri, start-up-uri şi institute de cercetare specializate în big dată şi inteligenţă artificială”, arată companiile.

Atos, lider global în transformare digitală, oferă soluţii personalizate end-to-end pentru toate industriile. Cu venituri anuale de peste 11 miliarde euro, compania este listată la Bursă de la Paris cu indicele bursier CAC40. Compania operează sub mărcile Atos şi Atos|Syntel.