Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Atlantic – 125 de ani de orologerie elvețiană

Atlantic_125_ani.jpg
  Atlantic este una dintre mărcile de ceasuri care îmi plac. Pentru că au tradiție, pentru că își păstrează valorile și pentru că au rămas consecvenți unui stil care i-a ajutat să treacă peste momentele mai zbuciumate ale istoriei brandului și ale industriei orologere elvețiene, în general.

 

Din 1888, când Edward Kummer a pus bazele companiei Ed. Kummer AG, Bettlach, și până în 2013, când compania sărbătorește 125 de ani de la înființare sub conducerea directorului general Juerg Bohne, Atlantic a trecut prin perioade de dezvoltare extraordinară, fiind, la începutul secolului trecut, una dintre primele care au produs un ceas de mână rezistent la apă – denumit Atlantic. O altă inovație marca Atlantic este sistemul Speed-Switch, care permite modificarea rapidă a datei după miezul nopții, pentru ceasurile mecanice.

Pentru a marca aniversarea a 125 de ani de existență, Atlantic a lansat la București, în cadrul unui eveniment organizat de retailerul B&B Collection, o serie de modele speciale, în ediție limitată – Worldmaster 1888 (piesă cu aspect clasic, disponibil și cu certificat de calitate COSC) sau Worldmaster “The Original” (reeditarea unui model clasic din anii ’40-’60, cu mecanism mecanic sau automatic).

 

 

Unul dintre punctele forte ale brandului Atlantic a fost și rămâne designul, pus în valoare de modelele jubiliare lansate anul acesta. Aspectul ceasurilor este clasic “with a twist”, cu o nuanță care îl situează clar în domeniul unui look vintage, dar care îl și transportă în momentul actual.

 

Ceasurile Atlantic sunt disponibile in magazinele Kultho, Splend’or si B&B Collection

 

(vezi galerie imagini Atlantic 125 de ani)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii