Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Atenţie, cad preţurile! Cu cât s-au ieftinit locuinţele vechi în noiembrie

Bucureşti
 În noiembrie, prețurile medii la apartamentele din Capitală au scăzut pe toată linia, de la garsoniere, la unități de patru camere, cu până la 5% pe un interval de 30 de zile.

Deprecierile sunt și mai accentuate raportat la aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la o variație de  minus 15% în cazul apartamentelor de patru camere, conform raportului lunar de monitorizare Anunțuriparticulari.ro.

În acest context, apartamentele de două și de patru camere au atins un alt record negativ în luna recent încheiată – un nou minim înregistrat la acest tip de unități din 2007 și până în prezent. Dacă în cazul apartamentelor de două camere proprietarii au scăzut pretențiile sub pragul de 55.000 euro, la cele de patru camere, prețurile medii solicitate se apropie de 90.000 euro, cu peste 15.700 euro mai mici decât în urmă cu un an.

În ceea ce privește numărul de oferte nou apărute pe piață în luna noiembrie, statisticile indică o ofertă mai slabă cu aproximativ 16% față de octombrie 2012, valoarea înregistrată situându-se însă ușor peste media acestei perioade.

Scăderile de preț care marchează, de obicei, piața imobiliară la fiecare final de an, au afectat de data aceasta cel mai puternic segmentul garsonierelor scoase la vânzare de proprietari. Acest tip de unități au înregistrat în noiembrie cea mai accentuată depreciere de la o lună la alta, potențialii cumpărători putând să își achiziționeze în noiembrie o garsonieră cu 2.000 euro mai puțin decât în octombrie.

Prețul mediu solicitat a scăzut în luna recent încheiată până la aproximativ 34.800 euro la această categorie. Variația oscilează astfel de la  minus 5%, pe un interval de 30 de zile, până la  minus 7%, comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, echivalentul a puțin peste 2.600 euro.

Apartamentele de două camere nu au fost nici ele ocolite de tendința de scădere, ajungând astfel în noiembrie la un nou minim istoric. Proprietarii bucureșteni au solicitat în luna recent încheiată un preț mediu de 54.630 euro, în scădere cu 2% față de luna octombrie a acestui an, dar și cu 8% raportat la aceeași perioadă a anului trecut, când prețul mediu se învârtea în jurul valorii de 59.200 euro.

În cazul apartamentelor vechi de trei camere din Capitală, media a trecut în noiembrie cu puțin peste 77.000 euro, o scădere și pe acest segment de 1% față de prețurile înregistrate în urmă cu doar o lună, când prețul mediu depășea 78.000 euro. Deprecierea este și mai accentuată pe un interval de 12 luni, ajungând la  minus 2%, echivalentul a aproximativ 1.700 euro.

Clienții interesați de achiziționarea unui apartament de patru camere și-au putut achiziționa unul în noiembrie în medie cu peste 15.700 euro mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Prețul a scăzut în luna recent încheiată până la aproximativ 91.350 euro, echivalentul unei variații de minus 15% pe interval de un an. Raportat la luna octombrie 2012, scăderea este de doar 3%, de la 94.500 euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii