Cautare




, Contributor

În prezent, conduce echipa de brand management a BMW Group România, pentru mărcile BMW, MINI și BMWI.

Lifestyle |
|

Atenţia la detalii atunci când creștem oamenii din jurul nostru

Când ajungi la un nivel suficient de înalt al carierei, începi să dai mare atenţie detaliilor. Tuturor detaliilor: de la cât de ușor accesezi ușa garajului ca să ieși din casă dimineaţa până la cum ţine în mână furculiţa partenerul de afaceri cu care vorbești; de la cât de repede înţelege chelnerul ce comanzi tu până la ce flori să fie în camera de zi miercuri seara…
Nina_Contibutors

Echipa și oamenii cu care lucrezi intră treptat într-un aspru proces de observaţie, neistovit, pornit din dorinţa de a perfecţiona totul în jur și de a-i perfecţiona și pe ei. Credem că așa funcţionează lucrurile: army-style work, fără ezitare, rapid, eficient, curat, complet. Există unele echipe care funcţionează așa; deunăzi am întâlnit pe liderul uneia și nu mică mi-a fost mirarea să văd cum oamenii își admiră și își ascultă necondiţionat „generalul“. În echipa aceea trăia vie motivaţia.

Majoritatea echipelor se demotivează puternic, de la interior, în situaţiile de perfectă atenţie la detalii a liderului lor; până își dă seama „generalul“ că barca devine putredă pe interior poate fi prea târziu. Și astfel de echipe am cunoscut, și pe unele chiar am încercat să le repar. Cu rezultate slabe, pentru că și eu, fără să știu atunci, tot spre detaliile cruciale îmi îndreptam ochii la final de zi. Alteori, rezultatele au fost slabe pentru că managerul a revenit după o vreme la focusul pe detaliile neconstructive.

De ce căutăm atât în detalii? De ce detaliile devin importante când obţinem luxul în stilul de viaţă sau nivelul cel mai înalt al carierei noastre? …pentru că, probabil, de la un punct încolo, căutăm experienţe și emoţii atât în viaţa personală, cât și între ușile biroului. Așa cum nu ne planificăm să iubim puţin când iubim, ci ne dăruim total; așa cum nu ezităm să accelerăm pe autostradă până la limita notată pe indicatoare și, deseori, mult peste; tot așa, când căutăm să facem ceva ce ne bucură, ne uităm în amănunt. Echivalarea atenţiei pentru experienţele personale cu atenţia pentru cum face fiecare task fiecare angajat al nostru poate să atingă o linie sensibilă, fină, care apoi va transmite vibraţii puternic demotivante, mult mai departe decât ne închipuim.

Citește și Graba şi Voinţa, cele mai importante personaje din viaţa noastră

Nu spun să nu fim atenţi la detalii, manageri fiind. Spun doar să avem mereu în vedere echilibrul și să înţelegem că „nota proprie“ a unui coleg din echipa pe care o conducem poate fi bine-venită, chiar dacă nu se încadrează în sistemul nostru de perfecţiune a detaliilor. Învăţarea este un proces prin care mulţi dintre noi am trecut cu bine, cu mult bine, însă cei pe care îi conducem trec prin el abia acum. Dacă ne găsim indulgenţa în interior, iar atenţia la detalii o îndreptăm înspre caracterul omului pe care îl alegem să lucreze în echipa noastră, începem să consolidăm cu adevărat.

Și să creștem cu adevărat în leadership. Aici, esenţial este startul: valorile intrinseci, credinţa, ce anume îl mână pe omul acela în viaţă, cât de loial va fi, cât de rezistent va fi pe front. Aici, propun să încercăm să fim atenţi în cel mai mic amănunt; ulterior, dacă omul acela uită o virgulă sau întârzie un deadline… well, acestea sunt detalii „desacralizate“, pe care nu trebuie să le batem în cuie și să le punem la ușă, să le vadă toţi cei care intră, ca pedeapsă pentru cel care a greșit.

Mulţi facem asta, indirect, în felul în care ne motivăm și ne corectăm echipele. Poate pentru că așa facem și cu copiii noștri, cu soţul și cu soţia? Sau poate așa facem cu noi înșine?

Detaliile sacre, importante, sunt acelea care te apropie de om, nu cele care te depărtează.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii