FacebookTwitterLinkedIn

Atacul a avut loc în momentul în care Indonezia era în stare de alertă maximă după arestarea lui Aris Sumarsono, cunoscut sub numele de Zulkarnaen, liderul Jemmaah Islamiyah, relatează Euronews.

Wilhelmus Tulak, un preot catolic care a condus Liturghia când a explodat bomba în jurul orei 10:30, a declarat reporterilor că o bubuitură puternică a șocat congregația sa care tocmai terminase slujba duminicală, marcând începutul Săptămânii Sfinte înainte de Paște.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Argo Yuwono, a declarat într-o conferință de presă din capitala Jakarta, că poliția încearcă încă să identifice doi atacatori pe o motocicletă care foloseau explozivi puternici.

Aproximativ 64 de suspecți au fost reținuți de echipa antiteroristă din Indonezia, cunoscută sub numele de Densus 88, în mai multe provincii.

Indonezia, cea mai populată națiune cu majoritate musulmană din lume, se luptă cu militanți de când bombardamentele din insula Bali au ucis 202 de oameni în 2002, în principal turiști străini.

Ultimul atac major din Indonezia a avut loc în mai 2018, când două familii au fost implicate în atentate sinucigașe în cel de-al doilea oraș ca mărime, Surabaya.

Credit foto: Profimediaimages.ro