Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Atac terorist în sudul Franței: luare de ostatici într-un supermarket

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei, fiind auzite şi focuri de armă. Operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare.
supermarket france

Cel puțin două persoane au fost ucise în cursul unei luări de ostatici, vineri, într-un supermarket din sudul Franței, de către un bărbat care și-a revendicat apartenența la gruparea jihadistă Stat Islamic, anunță AFP.

Atacatorul a reușit să împuște un agent de poliție, care a fost transportat la spital, după care a intrat în supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

Premierul Franței, Edouard Philippe, a declarat că „operațiunea nu este încheiată. Toate informațiile din acest moment ne fac să credem că este un act terorist”.

Un martor ocular susține că bărbatul care a intrat în supermarket a strigat „Allahu Akbar” și este înarmat cu un pistol și grenade.

Luarea de ostatici a început în jurul orei 11:00 (12.00, ora României).

Autorul atacului s-a revendicat de la gruparea Stat Islamic, a anunţat Parchetul din Carcassonne, iar Secţia antitero a Parchetului Parisului a fost sesizată, relatează AFP.

Oficialii francezi vorbesc și de 10 răniți în rândul ostaticilor.

Ministerul de Interne al Franței, Gérard Collomb, urmează să se deplaseze la fața locului.

Circa 20 de persoane au reușit să iasă din supermarket când au constatat că are loc un atac terorist, un tânăr marocan care a tras mai multe focuri de armă.

Conform Reuters, bărbatul care a luat ostatici a cerut autorităților să-l eliberareze pe Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii de la Bataclan (Franța), in noiembrie 2015.

În jurul supermarletului a fost delimitat un perimetru de securitate. Forțele de poliție încearcă să-l convingă pe bărbat să-i elibereze pe ostatici și să plece.

Conform unei publicații locale, măcelarul supermarketului ar fi fost ucis. Autoritățile nu pot confirma acest lucru.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii