Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Asus România a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 135 de milioane de dolari

Asus România a înregistrat anul trecut venituri de 135 milioane dolari, în creștere cu 4% față de 2017, segmentul de gaming fiind singurul care a înregistrat creșteri de volum, potrivit reprezentanților companiei.
Asus zenbook1

Afacerile producătorului taiwanez ASUS în România au atins anul trecut 135 milioane de dolari, în creștere cu aproape 4% față de 2017, dar sub ținta de 140 milioane de dolari, stabilită în iunie 2018, pe fondul scăderii pieței de profil, potrivit lui Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul Asus pentru România şi Ungaria.

Reprezentanții Asus România au precizat că segmentul de gaming este singurul care înregistrează și creșteri de volum și creșteri în valoare pe piaţa locală de laptop-uri, de peste 10%, în contextul în care  livrările totale de notebook-uri sunt în scă­dere. Anul trecut, vânzările locale de lap­topuri s-au situat la aproape 500.000 de unităţi, acestea reprezentând 70% din totalul PC-urilor vândute în România.

“Anul trecut am avut ca obiectiv, în varianta optimistă, atingerea unui volum al vânzărilor de 140 milioane de dolari. Cifrele arată că ASUS a vândut anul trecut de 135 milioane de dolari, rezultat de care suntem mulțumiți, în condițiile în care piața de profil a scăzut, pe fondul reducerii vânzăriilor de produse cu caracteristici de bază și prețuri sub 1.000 de lei. Clienții au devenit mai pretențioși și caută produse cu caracteristici mai bune, dar vânzările din această gamă nu au reușit să acopere declinul produselor de bază. În plus, unii clienți amână cumpărarea unui produs nou și fac upgrade. Cu o sumă modică, clientul reușește să îmbunătățească performanța unui laptop cumpărat în urmă cu câțiva ani”, a afirmat Ciprian Donciu.

Pentru acest an, reprezentanții Asus se așteaptă să își mențină nivelul de vânzări din 2018, în pofida faptului că piața ar urma să intre în declin.

Prin intermediul a peste 200 de parteneri, Asus România comercializează telefoane, tablete, calculatoare, laptop-uri, monitoare, elemente de rețelistică (antene, routere, adaptoare), unități de stocare, proiectoare și alte componente IT&C.

De asemenea, Asus a prezentat la București noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook și VivoBook, anunțate cu doar câteva zile în urmă la COMPUTEX 2019 în Taiwan. ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) a fost expus în premieră în Europa, după ce a captat atenția globală prin noul ScreenPad Plus integrat. Acesta constă într-un ecran tactil secundar de 14″ plasat de-a lungul întregii tastaturi, ce interacționează perfect cu ecranul principal de 15″, îmbunătățind interactivitatea cu notebook-ul și fluxul creativ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii